Gå direkt till innehåll
 Geotelix – utvecklingspartner inom planering och koordinering av mobila resurser i forskningsprojekt

Nyhet -

Geotelix – utvecklingspartner inom planering och koordinering av mobila resurser i forskningsprojekt

Transport- och IT-företaget Geotelix har tillsammans med Linköpings Universitet, Norrköpings kommun och Räddningstjänsten Östra Götaland fått medel från Norrköpings fond för forskning och utveckling för det tvååriga forskningsprojektet "Effektivt sambruk av kommunala resurser för ökad säkerhet och trygghet” (ESKORT).

Syftet med projektet är att skapa förutsättningar för att fler kommunala resurser på ett effektivt sätt ska kunna medverka som stöd i räddningsinsatser. Geotelix medverkar som utvecklingspartner inom tekniskt stöd för att planera och koordinera heterogena mobila resurser.

-Vi bidrar i första hand med vår kompetens inom effektiv styrning och planering av mobila resurser ute på vägarna, och tillsammans med övriga partners kommer vi utforska nya idéer inom mobil resursstyrning som är mycket intressant för både projektet och vår egen verksamhet, säger Geotelix VD Niklas Danielsson. -Vi värdesätter stort allt forskningsnära samarbete som på lång sikt stärker vår konkurrenskraft, avslutar Niklas.

Geotelix är ett transport- och IT-företag som utvecklar och säljer transportlösningar baserade på en unik teknisk plattform och nytänkande kring samarbetsformer i transportkedjan.

Kontakt Geotelix AB

Niklas Danielsson, VD

niklas.danielsson@geotelix.se

0702-79 85 25

www.geotelix.se

För mer information om Norrköpings fond för forskning och utveckling: http://www.norrkoping.se/organisation/nyheter/2014/nya-forskningsprojekt-far/index.xml

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Malin Nyberg

Malin Nyberg

Presskontakt Kommunikatör 072-200 25 24

Relaterat innehåll

Geotelix utvecklar nästa generation transportlösningar för distribution

Geotelix utvecklar nästa generation transportlösningar för distribution

Geotelix som utvecklar platsbaserade sensor- och kommunikationslösningar för intelligenta transportsystem (ITS) och logistik med fokus på smarta enheter är med i forskningsprojektet ”Framtidens mobilitet”. Projektet syftar dels till att åstadkomma datafusion, där mobilitetsdata från flera källor integreras.